Jump to content

Bots Sometimes Don't Spawn or Spawn Less

Pending 2.1.9

I am finding that sometimes bots are either not spawning, or spawning less than set in the config at monuments, usually Mining Outpost, Oxums and Supermarket. Sometimes at Dome too. There are no errors in console and when I reload the plugin they spawn again correctly.

Share this comment


Link to comment

Hi,

Do you have different values set for the day and night spawn amounts, or a very long respawn timer?

Both of those could account for current population being less than maximum.

Share this comment


Link to comment
38 minutes ago, Steenamaroo said:

Hi,

Do you have different values set for the day and night spawn amounts, or a very long respawn timer?

Both of those could account for current population being less than maximum.

Hi, thanks for the reply. I have same number set for day and night. Respawn timer is set to 300 seconds.

Share this comment


Link to comment

Unless you're sure it's not the case, I'd say they are probably just dead npcs on respawn timer.
5 minutes isn't too long so if you notice it again I suppose just check `bots.count` every now and again for a few minutes to confirm they respawn.

Share this comment


Link to comment
2 hours ago, Steenamaroo said:

Unless you're sure it's not the case, I'd say they are probably just dead npcs on respawn timer.
5 minutes isn't too long so if you notice it again I suppose just check `bots.count` every now and again for a few minutes to confirm they respawn.

I'm pretty sure they are not dead NPC on timers. Thanks for the tip, I will keep an eye on it and see what happens.

Share this comment


Link to comment

Following your advice using the bots.count command, I noticed the bots were all accounted for. Looking deeper I found this to be the issue, they are in fact there, but they are a long way from their intended monuments. These NPC were supposed to be in Junk Yard, Water Treatment, Dome and Oxums for example. I am going to go back through the config and make sure I have the roaming and spawn radius etc set correctly. My guess is I have it set too high:

 

junk.thumb.jpg.abf8e1738faa7830584cc1a4986e4719.jpgwater.thumb.jpg.700ebcd5ee4f22de5020f2945a3807dc.jpgdome.thumb.jpg.f8b407f286d0b5a7b4154798f53be9f9.jpgoxums.thumb.jpg.e7d7f283f053a8490b69b37aba2158f9.jpg

Share this comment


Link to comment

FYI: For large monuments like Airfield, Water, Launch, Harbour etc I had -  radius: 100, roam: 40

Dome, Junkyard - radius: 40, roam: 30

Oxums, Mining Outpost, Supermarket - raidus: 30, roam: 20

 

Would you say that was incorrect?

Share this comment


Link to comment
2 hours ago, Steenamaroo said:

That's not really excessive, no.
Is there something that could be taking their attention? Other npcs they're following or something like that?

Oh, perhaps. I am using the Raidable Bases plugin, so that spawns randomly all over the map and spawns its own NPC around the bases. I guess a base could spawn near. Would the BotSpawn NPC react with others?

Share this comment


Link to comment

Here again today, these NPC you see to the right, moving towards Launch site are from the Mining Outpost you see to the left of the screen. I have radius: 30, roam: 20, so they are a long way out from where they should be.

I watched some spawn at Oxums earlier, and without any interaction they started moving out away from the garage more than the 20m roam I had set. I also have it set in the config so they do not attack or be killed by other NPC/scientists. On plugin first load they seem to be ok, but once left a time they seem to migrate. The only other plugins I have which spawn/control NPC bots is Raidable Bases.

Would it help if I sent you my configs in PM to see if its my error somewhere?

 

1850888036_miningagain.thumb.jpg.a3224f8dfc4ce3afa2b473c541f3032a.jpg

Share this comment


Link to comment

Ok, thanks for reporting.
Do they seem aggrod, like they're chasing something, or just casually walking and ending up miles away?

I'll look into it either way. 

Share this comment


Link to comment

As a point of interest where are the Underwater bots supposed to spawn ?  do you have to make them stationary ? , i get the message that there is not enough room to spawn all bots underwater and miss one at each spawn point (varied it from 100-130 radious) BUT when i check with Bots.count it tells me that there are no bots spawning there day (5) or night (10)   🙂

Share this comment


Link to comment

I guess this has shown up automatically as a new default monument?
It may be that it just isn't possible to spawn npcs there. I'll have to check it out and, if that's the case, remove it,
same as the Oilrig.

Share this comment


Link to comment

I have tried them stationary true/false and they just dont spawn, the icelakes were added as well but they work ok as do the Train tunnels, it would be nice to keep them as i had fun creating new kits for them .

Share this comment


Link to comment

I guess using the train tunnels profile spawns BotSpawn npcs above ground in that area, same as Military Tunnels?
In order to get anything underground with BotSpawn you'd have to use custom spawn points and, depending if there's navmesh or not, stationary:true
which isn't really great.

Share this comment


Link to comment
19 hours ago, Steenamaroo said:

Ok, thanks for reporting.
Do they seem aggrod, like they're chasing something, or just casually walking and ending up miles away?

I'll look into it either way. 

 

When I have witnessed them, they were walking without no obvious purpose. I have not seen them attack anything other than players, nor be attacked by other scientists, animals, etc. They seem to often end up in the same places, like the picture above of the Dome bots, they always end up in the position shown in the picture above.

 

Thanks for taking the time to look at it.

Share this comment


Link to comment

long shot - Are these npcs all from areas where there are underground npcs?

I've tested with murderer and scientist here and both are 'going home' when they're meant to,
so I guess something on your server is getting their attention.

What kind of aggro range have you got set for them?

Edited by Steenamaroo

Share this comment


Link to comment
3 hours ago, Steenamaroo said:

long shot - Are these npcs all from areas where there are underground npcs?

I've tested with murderer and scientist here and both are 'going home' when they're meant to,
so I guess something on your server is getting their attention.

What kind of aggro range have you got set for them?

As far as I can tell no, there are not underground NPCs where they are. The screenshots I posted above don't show any below them. The aggro range I have set for 30 and deaggro set at 40.

In config I have set:

    "NPCs_Attack_BotSpawn": false,
    "HTNs_Attack_BotSpawn": false,
    "BotSpawn_Attacks_NPCs": false,

So they shouldn't interact with other NPC right?

Share this comment


Link to comment

If you're willing maybe you could send me your BotSpawn data folder, config file, and the map you're using?
I can set the whole lot up over here and see it for myself and, hopefully, get it sorted.

Share this comment


Link to comment
10 hours ago, Steenamaroo said:

If you're willing maybe you could send me your BotSpawn data folder, config file, and the map you're using?
I can set the whole lot up over here and see it for myself and, hopefully, get it sorted.

Sure, I’m at work now. When I get home later ill save it all into a zip file and upload it to one of my servers for you to download and send you the link in a private message.

I’m not using a custom map, just a proc gen with manually selected seed. I’ll send that too.

Edited by ZEODE

Share this comment


Link to comment
18 hours ago, Steenamaroo said:

If you're willing maybe you could send me your BotSpawn data folder, config file, and the map you're using?
I can set the whole lot up over here and see it for myself and, hopefully, get it sorted.

Private message sent with download link for the requested. Thanks.

  • Like 1

Share this comment


Link to comment
290.3k

Downloads

Total number of downloads.

1.4k

Customers

Total customers served.

17.9k

Files Sold

Total number of files sold.

277.7k

Payments Processed

Total payments processed.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.